Traducción / Translation

Moltes gràcies per millorar aquest blog amb les vostres aportacions.
No us talleu gens!


11 de nov. 2011

Amb el #20N a l'horitzó

#democraciarealya
Avui és 11/11/11, l'últim dia binari que viurem els que som capaços de llegir això, però no penso parlar de ximpleries com aquesta.

Ara que ja es compten amb un únic dígit els dies que resten per als comicis que beneiran el canvi a la presidència de l'estat espanyol, un cop celebrat el 'cara a cara' més insípid de la història on sobretot va quedar clar que els candidats havien pactat temes sobre els quals no parlar, veient que cada cop més s'aposta per un sistema bipartidista que, en conseqüència, limita la democràcia per anar en contra de la pluralitat... no puc treure'm del cap dos documents que han passat pel meu costat en algun moment.

El primer, va caure a les meves mans fa uns pocs mesos, tot i que es tracta d'un llibre publicat al 2010. "POLITIK. El manifiesto gráfico" es una reflexió en format de còmic sobre la política actual, fruit de la col·laboració d'Emma Reverter i Màriam Ben-Arab, que s'han repartit les tasques de redacció i d'il·lustració. Malgrat hagi passat més d'un any des de la seva publicació i segurament força més des que van començar a construir la línia argumental, no ha perdut gens d'actualitat... és més, sembla que la política actual s'encaparra a donar la raó a les autores amb el surrealisme a què el món de la política (i sobretot dels polítics) ens està acostumant.

El segon, és un tema de La Polla Records, "El congreso de los ratones", que ja fa molts anys que ens anunciava com funciona això de la política a les nostres contrades... de manera molt especial amb una gloriosa frase que m'encanta i que reprodueixo (juntament amb el corresponent vídeo) com a tancament d'aquesta entrada:

"...camuflando en democracia este fascismo,
que aquí siempre mandan los mismos...".