Traducción / Translation

Moltes gràcies per millorar aquest blog amb les vostres aportacions.
No us talleu gens!


30 de des. 2010

El raïm més car

El "xec nadó", aquell amb que el govern ZP estimulava que les famílies tinguessin fills, i aquell que va inspirar una mítica portada de "el jueves" que li va suposar el seu segrest judicial, desapareix d'aquí 48 hores, i aquest termini ha sembrat sospites sobre l'actuació de determinades persones. Fins i tot ha estat un tema tractat als telenotícies pels efectes col·laterals d'aquesta nova retallada... I és que sembla que hi ha rumors que plantegen que s'estan avançant parts per tal d'aprofitar l'ajut encara vigent... perquè en els temps que corren, 2.500 € no són una quantitat gens despreciable.

A les notícies, l'opinió generalitzada (verbalitzada per metges i llevadores) era que no s'està fent això que es rumoreja, perquè els parts induits o les cesàries augmenten els riscos que corren tant les mares com els nadons. I, en aquesta línia, el seu missatge ha estat didàctic per explicar que hi ha coses que han de seguir el seu curs i que no es pot forçar la natura... però, com explicar a una mare que ja estigui a terme (això és per sobre de les 38 setmanes de gestació) que li vindrà d'uns dies deixar de rebre un ajut gens menyspreable... i més en els casos de pares i mares amb recursos escassos?

El cas és que, diguin el que diguin, les visites a les urgències obstètriques s'han disparat els darrers dies, amb un nombre creixent de gestants que, estant a terme, s'adrecen a l'hospital davant el més mínim símptoma de que el part pot haver començat, amb l'esperança que el seu fill neixi el 2010 i porti encara el seu pa sota el braç. I no, no s'acceleren els processos, només estan una mica més plenes les urgències del que seria normal.

I el personal sanitari de les maternitats, encara és possible que hagi d'enfrontar-se a situacions delicades la propera nit de cap d'any, perquè què passarà si un nadó neix un minut (o dos, o cinc...) després de les campanades però els pares demanen al personal que registri el naixement a les 23:59 del 31 de desembre, argumentant que estan passant una situació difícil?  Imperarà la rigorositat amb la informació que es consigna als fulls que acrediten legalment el naixement? O podrà més la humanitat i la tendresa i els papers seran dignes d'un estudi futur per wikileaks?

En qualsevol cas, serà un exercici curiós comparar les estadístiques de naixements durant l'hora anterior i posterior al canvi d'any amb dades similars d'exercicis anteriors.
Sempre hi ha certa emoció en saber qui era el primer nadó de l'any, però aquest cop, l'emoció no serà tan positiva, perquè aquest cop ser el primer i no l'últim no tindrà premi, sinó tot el contrari.
 

1 comentari:

M'agradarà conèixer la teva opinió... anima't!