Traducción / Translation

Moltes gràcies per millorar aquest blog amb les vostres aportacions.
No us talleu gens!


21 de set. 2011

XIII Seminari #Compartim: les meves notes... (3) Jordi Graells: “Xarxes socials de coneixement corporatives”

Jordi Graells comença la seva intervenció citant clàssics (Plató i Sèneca) que ja parlaven de la saviesa compartida molt abans de l’existència de xarxes tecnològiques, i un altre (Heràclit) que ja va anunciar que tot canvia.

Pel que fa a l’evolució d’Internet, comenta que va evolucionant cap a les xarxes socials, però que el canvi és una constant immutable (penseu el camí des de Myspace fins a Google+ passant per Twitter i Facebook).

La identitat digital és un tema crucial a les xarxes i, lligat a aquest, la manera en què gestionem la nostra privacitat en elles.

La irrupció de les xarxes socials estan canviant el perfil dels professionals i està planteja noves qüestions a les organitzacions com la gestió de l’accés a les xarxes socials dels treballadors en temps laborable.

Cal motivar l’aprenentatge al llarg de tota la vida perquè ningú no renunciï a aprendre. Cal aprendre coses noves, com ara a comunicar-se a les xarxes socials, coneixent què s’espera i què s’obté i quina és la millor manera de fer sense perdre de vista l’objectiu d’aquesta comunicació.

L’objectiu final de les xarxes socials ha de ser el quid pro quo, l’intercanvi i la generació de coneixement.

El summum actual de la generació de valor a les dinàmiques relacionals a la xarxa el constitueix el moviment Linked data, que insta les institucions a que obrin les seves dades perquè les empreses i persones que vulguin puguin desenvolupar aplicacions (tecnològiques o no) que resultin interessants per a la ciutadania. Cal tenir present a l’hora d’obrir dades, el límit que suposa aquelles dades sensibles que no han de ser accessibles segons la LOPD. Planteja que no hem de parlar només de l’administració quan parlem d’obertura de dades, sinó de totes aquelles que poden ser d’utilitat pública.

Exemplifica els avantatges de compartir el coneixement amb petits detalls que ens poden fer la vida més fàcil: explica que Ctrl+F activa el cercador dins la pàgina a tots els navegadors... la meitat dels assistents no ho sabien.

Cada vegada són més les persones que estan generant continguts per compartir-los amb organitzacions i persones i això hauria de generar un canvi als processos de gestació de productes i serveis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'agradarà conèixer la teva opinió... anima't!