els meus apunts de... Genís Roca: Conclusions i clausura
En poques dècades s’ha transformat el consum de tecnologia (i de productes en general), fins a la individualització “monodosi”... ara, la digitalització fa que es reverteixi el flux i aquestes “experiències individuals” es puguin compartir fàcilment, esdevenint així un producte col•lectiu.
La bretxa digital realment preocupant és la que ens separa dels líders polítics i dels membres de l’alta direcció del sector empresarial, perquè sense el seu impuls, la transformació de la societat postindustrial en societat del coneixement s’assenta només en la bona voluntat dels agents implicats. Els esforços i les bones pràctiques de les bases, no tenen encara el reconeixement de les altes esferes. L’objectiu no és formar els empleats en competències digitals, sinó que els directius sàpiguen valorar, detectar, recolzar... les oportunitats per reforçar les competències (dels empleats, però també les pròpies) i millorar la competitivitat tot premiant i fomentant els usos que desenvolupen aquestes competències i habilitats.
Quan parlem de competències digitals, en el fons estem caient en el parany que suposa la paraula “digital”. En realitat són competències, perquè no es tracta de posar l’èmfasi en les eines, sinó en les habilitats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
M'agradarà conèixer la teva opinió... anima't!